Ale!

Lehtisalaatti siemen nauha

0,50

ALE-TUOTE!

Add to wishlist

Kuvaus

ALE! Tämän tuotteen siemenet ovat 3 vuotta vanhoja! Itävä kyllä, ja vaikka itämisprosentti on edelleen hyvä, emme myy tuotetta enää premium-laatuisena.

Helppouden huippu! Lehtisalaattia (lactuca sativa) kätevässä n. 2,5 m istutusnauhassa. Tiedossa vitamiineja ja kaliumia suoraan omasta parvekelaatikosta, ruukusta tai kasvimaalta.

Sadosta pääset nauttimaan n. 4-6 viikon kuluttua kylvämisestä. Lehtiä voit alkaa kerätä jo viiden sentin korkuisena. Hyödynnä myös harvennus. Satoa voit kerätä napsimalla uloimpia lehtiä tai leikkaamalla koko ruusukkeen n. 2-3 cm korkeudelta, jolloin salaatti kasvaa uudelleen. Huom: kerää sato ennen kukintaa, ettei salaateista tule kitkeriä.

Kuten suurin osa hyötykasveista, salaattikin viihtyy parhaiten esikasvatuksen ajan lannoittamattomassa tai miedosti lannoitetussa mullassa (esim. taimi- tai kylvömulta).

Huomioi kasvupaikan valinnassa, että salaatti pitää auringosta, mutta liian runsas paiste nopeuttaa salaatin kukintaa. Voit kylvää lehtisalaattia purkkiin ikkunalaudalle tai parvekelaatikkoon jo huhtikuussa. Peitä kylvös (siemennauha) kevyesti mullalla, kastele ja suojaa itämisen ajaksi muovilla. Kylvö avomaalle, kun maan lämpötila on yli 4 astetta. Salaatti itää ja kasvaa parhaiten viileässä. Siemenet eivät idä yli 25 asteessa.

Kylvösyvyys 0,5 cm. Taimiväli lehtisalaatilla (täysikokoisilla ruusukkeilla) 20–30 cm. Riviväli 20–40 cm.

Mikäli siirrät taimet kylvöastiasta muualle, esim. avomaalle, kasvilavaan tai kasvihuoneeseen, sopiva hetki on, kun taimet ovat noin 5 cm korkuisia. Istuta taimet hieman syvempään kuin esikasvatuksessa, mutta varo peittämästä kasvupistettä, jottei kasvu pysähdy.

Huom: Kuva istutusnauhasta on yleiskuva.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.